Amandanin tarina

Parhaat oivallukset syntyvät yllätyksenä – toisinaan pilvessä

Panu Vapaavalta harrastaa lentämistä. Matkalla Rovaniemeltä Leville utelias pilotti laittoi sormensa ulos koneen pienestä tuuletusikkunasta. Viileä pilvenhattara sai hänet pohtimaan hienojakoisen vesisumun testaamista kehon jäähdytykseen. Avantouimarina Panu oli vakuuttunut kylmän hoitavasta voimasta, mutta löytyisikö vesisumusta keino helpompaan ja miellyttävämpään kylmäaltistukseen?

Videolla Panu  Vapaavalta kertoo AMANDAN® tarinan Kauppalehden haastattelussa vuonna 2016.

Ideaa testattiin Keksintösäätiön tuella Arctic Power -kylmälaboratoriossa Rovaniemellä ja menetelmä osoittautui erittäin tehokkaaksi. Termobiologian dosentti Pirkko Huttunen innostui hankkeesta ja avasi mahdollisuudet hyödyntää parantavaa kylmyyttä paitsi urheilusuorituksista palautumiseen, myös kipupotilaille ja lukuisille eri käyttäjäryhmille. Tarvittiin vielä diplomi-insinööri Lars Sundholm, muotoilija Harri Koskinen ja hienomekaanikko Harri Joy, jotta menetelmä sai toimivan muodon. Ja tarvittiin Panun tytär Amanda joka lainasi nimensä.

Syntyi AMANDAN®

Kliinisten tutkimusten myötä Suomen Reumaliitossa ja Jyväskylän Yliopiston liikuntabiologian laitoksella vakuututtiin siitä, että Amandan voi parantaa ratkaisevasti lukuisien ihmisten elämänlaatua tehokkaalla ja miellyttävällä tavalla.

Toimivin resepti on usein yksinkertainen: pakataan kylmää dataa, sopivasti hulluutta, riittävästi luottamusta sekä oikeat ihmiset. Ja tapahtuu suuria.

Amandan on kylmästi paras. Lue lisää miksi >