Hyödyt kipupotilaille

Lääkkeetön apu kroonisen kivun hoitoon

Krooninen kipu vaikeuttaa jokapäiväistä elämää. Kipupotilaat joutuvat usein hoitamaan kipua lääkkeillä. Monet ovat löytäneet kivunlievitykseen apua myös avantouinnista. Kylmä saa sympaattisen hermoston aktivoitumaan, jolloin hermopäätteistä vapautuu noradrenaliinia. Sillä on kipua lieventävä vaikutus.

Kylmä aktivoi aivojen välittäjäaineita, kuten serotoniinia ja dopamiinia, jotka vaikuttavat mielialaan. Aivoista vapautuva endorfiini puolestaan lievittää kipua ja kohentaa mielialaa. Lisäksi toistuva kylmäaltistus lisää kylmänsietokykyä ja energisyyttä, parantaa yleistä stressinsietokykyä ja nostaa kipukynnystä.

Avantouimarit ovat tunteneet kylmän positiiviset vaikutukset jo pitkään. Amandan® tarjoaa kipupotilaille mahdollisuuden nauttia avantouinnin vaikutusta vastaavasta kylmähoidosta ympäri vuoden helposti ja miellyttävästi omassa kodissa. Amandania voi käyttää silloin, kun se itselle sopii parhaiten. Sen avulla kylmän hyödyt ovat saatavilla helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Kylmähoito ei sovi kaikille. Älä muuta tai vähennä lääkitystä ilman lääkärin lupaa. Neuvottele ennen kylmähoidon aloittamista lääkärin kanssa, mikäli kärsit esimerkiksi rytmihäiriötä aiheuttavasta sydänsairaudesta.

Kylmäaltistuksen aikaansaamasta kivunlievityksestä ja muista positiivisista vaikutuksista on runsaasti tieteellistä näyttöä. Suomen Reumaliitto suosittelee Amandan-kylmähoitolaitetta.