Amandan®

Terveys, uni ja hyvinvointi

Kylmähoito parantaa todistetusti stressinsietokykyä ja unenlaatua. Kylmähoito auttaa jaksamaan paremmin ja kohottaa yleistä mielialaa.

Kylmähoito aktivoi verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa. Säännöllinen kylmäaltistus hidastaa solujen vanhenemista, säilyttää ihon kimmoisuutta ja napakkuutta. Viileä supistaa ihohuokosia ja tekee näin ihosta kuulaamman samalla, kun se myös laskee turvotusta.

Kylmäaltistuksen on todettu aktivoivan niin sanottua ruskeaa rasvaa. Ruskealla rasvalla on aineenvaihduntaa kiihdyttävä ominaisuus, se siis polttaa energiaa toisin kuin valkoinen rasva, joka vain varastoi elimistön ylimääräistä energiaa. Ruskeaa rasvaa ja sen ominaisuuksia tutkitaankin parhaillaan useissa hankkeissa maailmanlaajuisesti.

Monet ovat saaneet kylmähoidosta helpotusta erilaisiin iho-ongelmiiin kuten psoriasikseen ja atooppiseen ihottumaan.

Liikunta ja palautuminen

Nopeampi palautuminen – lisää tehoja suoritukseen

Urheilusuorituksesta palautuminen on kiinni monista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta ja harjoituksen rasittavuudesta. Palautumisaikaan vaikuttavat myös ravinto ja unen laatu. Kylmähoidon avulla palautumista voidaan nopeuttaa.

Toistuva kylmäaltistus tehostaa tutkitusti urheilusuorituksesta palautumista. Se saa elimistössä aikaan biokemiallisia ja fysiologisia muutoksia, jotka vahvistavat fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja ja nostavat kipukynnystä. Säännöllinen kylmäaltistus vaatii esimerkiksi toistuvaa kylmäaltaassa tai avannossa käyntiä. Amandanin® ansiosta kylmän hyvistä ominaisuuksista pääsee nauttimaan helposti kylpyhuoneessa. Toistuva kylmäaltistus harjoittelukauden aikana kannattaa, sillä kylmähoidon ansiosta veren seerumin myoglobiinipitoisuus laskee nopeammin, jolloin palautuminen nopeutuu.

Kylmäaltistus aktivoi parasympaattisen hermoston. Sympaattinen hermosto rauhoittuu, tressihormonit väistyvät ja keho palautuu ”taistele ja pakene” olotilasta. Kokonaisvaltainen palautuminen käynnistyy heti urheilusuorituksen jälkeen.

Kylmäaltistuksen aikaansaamista positiivisista vaikutuksista on tieteellistä näyttöä.

Myös ammattiurheilijat käyttävät Amandania. Tästä esimerkkinä mm. jääkiekkoilijat, hiihtäjät, jalkapalloilijat ja Crossfit-harrastajat. Myös Suomen Puolustusvoimat ja Kansallisbaletin tanssijat käyttävät Amandania.

Amandan tekee yhteistyötä Työterveyslaitoksen ja Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen kanssa.

 

 

AVANTOSUIHKUN KÄYTTÄMINEN

Amandan avantosuihkun asentaminen ja käyttäminen on tehty helpoksi. Amandanin asentaminen on helooa, etkä tarvitse siihen mitään työkaluja. Et tarvitse myöskään lupaa taloyhtiöltä, koska vesieristeisiin ei kosketa. Kaikki tarvittava on mukana myyntipakkauksessa.

Avantosuihkun asentamisen jälkeen voit peseytyä suihkussa edelleen normaalisti. Laita hanasta vesi kylmälle ja kytke Amandan päälle pakkauksen mukana tulevalla vaihtimella. Nauti avantosuihkusta haluamasi aika (suositus 2 minuuttia). Kehosi ja mielesi kiittää!

Katso käyttö- ja huolto-ohje täältä.